Știri

Un an de afaceri excelent, piețe stabile, tehnologie de conectică de calitate superioară

Mühldorf am Inn,

ODU depășește pragul de 150 millioane de euro

 

Mühldorf am Inn. ODU și-a dovedit încă o data poziția fermă pe o piață extrem de dificilă, atingându-și astfel targetul. Compania specializată în conectori electrici și-a crescut cifra anuală de afaceri la 150 milioane de euro în 2016, rata creșterii fiind de 3 procente.

Succesul grupului se datorează tehnologiei sofisticate și a calității superioare a conectorilor pe care îi oferă. Compania dispune de o expertiză remarcabilă, atât în fabricarea de produse standard, cât și în crearea de soluții individualizate, venind astfel în întâmpinarea cerințelor clienților. “Desigur, oferim gama de produse standard. Dar ceea ce ne diferențiază de competiție este orientarea către clienți și experiența în găsirea soluțiilor care să întâmpine nevoile specifice ale clienților noștri”, explică Dr. Joachim Belz, Director Executiv al ODU GmbH & Co. KG.

Portofoliu de produse de top, pentru o piață cu cerințe mari

ODU, o companie germană din Bavaria de Sus, oferă un portofoliu variat de produse, în mod special conectori cu aplicație în domeniile tehnologie medicală, măsurare și testare, electronică industrială, energie, domeniul militar și de securitate, precum și eMobility. Prezența acesteia în atât de multe domenii îi conferă companiei stabilitate – demonstrată de multiplele comenzi deja plasate pentru anul 2017. ODU este, de asemenea, o prezență fermă și pe piața din America de Nord, unde activează de peste 30 ani. Noua locație de producție din Mexico are deja funcționalitate deplică, iar noul centru logistic din San Diego permite flexibilitate maximă și producție la nivel local. Poziționarea strategică pe piața din State ne permite să reacționăm la orice potențiale modificări ale condițiilor cadru. “Avem cu toții poziții ferme pe piață și intenționăm să păstrăm acest aspect. Vom continua să fim furnizorul pe care clienții noștri se pot baza,” confirmă Directorul Executiv Dr.-Ing. Kurt Woelfl. În Asia, ODU a atins rate de creștere semnificativă în domeniile medical și de eMobility.

Investiții în viitor

Compania inovativă continua să investească în cercetare și dezvoltare.“Utilizăm tot timpul cele mai noi tehnologii. Pe lângă conectori, fabricăm și cablaje,” explică Dr. Belz. La cererea clientului, ODU livrează și soluții complete dintr-o sursă. De asemenea, compania producătoare de conectori plănuiește să investească încă o data peste 10% din cifra anuală de afaceri în producție și tehnologie automatizată.

Dezvoltarea sustenabilă a angajaților este un aspect foarte important pentru grupul ODU, deoarece compania se bazează pe forțele de muncă motivate și calificate. Majoritatea angajaților beneficiază de școlarizare în cadrul companiei în 8 domenii diferite. Forța de vânzare globală a companiei este de asemenea foarte bine documentată din punct de vedere tehnic. În China și România s-a implementat, de asemenea, un sistem dual de școlarizare comparabil cu cel din Germania, prin intermediul colaborării între colegii tehnice și companii “Trăim într-o rețea internațională, în adevăratul sens al sloganului nostru– A PERFECT ALLIANCE (”O alianță perfectă”), spune Dr.-Ing. Woelfl. Și este vizibil mândru de această reușită.