Știri

ODU-MAC® PUSH-LOCK – un nou produs dezvoltat de compania ODU.

Mühldorf am Inn,

Într-un interviu cu Managerul de Produs Markus Rochau.

Încă de la înființarea sa, acum peste 75 de ani, ODU și-a făcut un nume ca furnizor special de soluții de conectori. Compania se caracterizează prin locații internaționale de producție, distribuție la nivel mondial și idei inovatoare continue.

Și în ceea cLucrez pentru ODU ca Manager de Produs din mai 2016 și sunt responsabil pentru domeniul ODU-MAC® Blue-Line.

Lucrez pentru ODU ca Manager de Produs din mai 2016 și sunt responsabil pentru domeniul ODU-MAC® Blue-Line.

Ce face ca ODU-MAC® PUSH-LOCK să fie special ca inovație de produs?

Ideea a luat naștere în urma solicitărilor clienților de a crea un conector ODU-MAC® și mai compact. Obiectivul a fost de a putea oferi un conector ergonomic, simplu de utilizat, cu flexibilitate înaltă în cea mai mică formă constructivă posibilă. Dimensiunea constructivă a jucat un rol important îndeosebi având în vedere tendința ascendentă a miniaturizării. A rezultat un conector hibrid manevrabil, care atinge mai mult de 5.000 de cicluri de mufare. Acesta poate fi echipat cu diverse inserții de modul și îndeplinește gradul de protecție IP67. În plus, ODU-MAC® PUSH-LOCK se distinge prin ieșirea cablului M25 relativ mare.
Am profitat, de asemenea, de experiența de decenii în domeniul conectorilor rotunzi cu sistem de blocare tip Push-Pull. Conectorul hibrid inovator se caracterizează prin combinația dintre acest tip de blocare și structura modulară.

În ce constă avantajul sistemului de blocare tip Push-Pull?

Sistemul de blocare tip Push-Pull convinge prin simplitate și fiabilitate. Acest tip de blocare necesită spațiu foarte redus, astfel încât pot fi montați, de exemplu, mai mulți conectori succesiv. Acest lucru se află în strânsă legătură cu construcția compactă. Prin intermediul sistemului de blocare tip Push-Pull și forțele reduse de mufare și scoatere, rezultă, în plus, posibilitatea operării intuitive cu o singură mână.
ODU-MAC® denumește linia de produse a conectorilor modulari, dreptunghiulari de cele mai multe ori. În continuare, aceasta se împarte în categoriile Silver-Line, White-Line și Blue-Line.

Care sunt caracteristicile liniei de produse Blue-Line – din care face parte și ODU-MAC® PUSH-LOCK?

Produsele ODU-MAC® Blue-Line se caracterizează prin operare manuală și modularitate. Este vorba de soluții economice, care facilitează o manipulare facilă pentru utilizator. De asemenea, punerea în funcțiune este ușoară, deoarece modulele se fixează prin prinderea cu clipsuri în cadru. În afară de aceasta, ODU-MAC® Blue-Line dispune de avantajul schimbării contactelor de pe partea conectorului. Astfel, este posibilă o demontare facilă a contactelor de tip crimp-clip chiar și în stare confecționată.

Ce posibilități de combinare există pentru noul conector modular?

Oferim o varietate de module, care cuprinde semnale, putere, semnale de înaltă frecvență (cabluri coaxiale), aer comprimat, fluide și transferuri de date. Cu până la șapte unități se pot realiza interfețe de mufare individuale în cazul unei densități maxime a ambalajului – iar acest lucru se poate face chiar de la 1 bucată.

Ce domenii de utilizare rezultă pentru noul conector hibrid?

Datorită manipulării simple și caracterului compact se poate lua în calcul o utilizare multiplă. ODU-MAC® PUSH-LOCK se poate utiliza în cadrul tehnicii de măsurare și verificare, de exemplu în sistemele de tip rack, tehnica medicală, construcția de mașini și instalații, însă și în alte cazuri speciale de aplicație, cum ar fi industria evenimentelor sau centrele de calcul.

Cine va profita în mod deosebit de acesta?

Utilizatorul profită de manipularea facilă, care înlesnește activitatea de lucru zilnică. De exemplu, pentru tehnica medicală, operarea cu o singură mână este un mare avantaj. La cerere, ODU-MAC® PUSH-LOCK este disponibil și în culoarea albă. În plus, există până la șase posibilități mecanice de codificare, care evită mufarea greșită. Cele peste 5.000 de cicluri de mufare vorbesc de la sine despre durabilitatea conectorului ODU-MAC® PUSH-LOCK.

More product information