Știri

ODU investește puternic în locațiile și produsele companiei

Mühldorf am Inn,

2017 s-a dovedit un an de succes pentru compania tehnologică din Mühldorf (Bavaria)

ODU a început anul 2018 pe o poziție excelentă. Cu o forță de muncă la nivel global de 1.850, ODU a generat o cifră de afaceri totală de circa 170 de milioane de euro în anul 2017 - un succes mare pentru compania tehnologică din Mühldorf în Bavaria (Germania). Produsele ODU sunt foarte mult căutate pe piață și performanța și experiența excelente ale companiei sunt de asemenea la mare cerere din partea clienților. ODU este specialistul pentru sisteme de conectare și se situează printre furnizorii de top la nivel mondial de conectori electrici. Produsele inovatoare, de avangardă ale companiei sunt într-o măsură semnificative specifice pe client și pot fi găsite oriunde sunt necesare conexiuni fiabile și de precizie.

„Și planificăm să continuăm în aceeași direcție și anul acesta. Vom lucra din greu ca să introducem sisteme noi și inovatoare de conectori pe piață și să ne deservim clienții în cel mai bun mod posibil,” spune Dr.-Ing. Kurt Woelfl, Administrator delegat al grupului ODU.

ODU se află într-o situație excelentă, din care își poate realiza obiectivele. În anul 2017, compania a investit puternic în variatele sale locații. A fost dată în exploatare o nouă hală de asamblare în Mühldorf și o linie nouă completă de asamblare a fost instalată în locația mexicană ODU pentru a veni în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru conectori de performanță înaltă pentru aplicații eMobility. Un alt proiect de construcții este deja în derulare în Mühldorf: Sunt extinse atât atelierul de strunjire, cât și spațiile de birouri. „Ne așteptăm să ne creștem forța de muncă și în anul 2018,” adaugă Woefl. „Angajații noștri reprezintă baza succesului companiei noastre.”

ODU se îngrijește, de asemenea, să genereze talente noi calificate. În prezent, specialistul în conectori instruiește circa 110 tineri ucenici în Mühldorf. Programele de ucenicie sunt personalizate pe cerințele companiei și sunt de asemenea introduse în locurile de producție ODU, în România și China. În acest mod, compania se poate asigura că are întotdeauna un număr suficient de specialiști ODU care lucrează pentru a menține calitatea de top a produselor ODU peste tot în lume. Compania oferă în prezent programe de ucenicie în nouă domenii de specializare diferite: tehnician mecatronică, operator mașină de tăiat, lăcătuș, mecanic industrial, mecanic tehnologic, vopsitor, designer produse tehnice și funcționar industrial. Cel mai nou program de ucenicie care va fi introdus este cel de expert în tehnologia metalelor, cu o specializare pe tehnologia de asamblare. Alte programe de ucenicie în domeniile logistica depozitelor și comerț exterior vor fi oferite începând cu anul 2019.

Construirea unui nou loc de producție a început la amplasamentul ODU din România, în Sibiu, în ultimul trimestru. Până acum, producția ODU din Sibiu a fost găzduită în două clădiri separate în centrul Sibiului. Noua clădire va reuni întreaga producție sub un singur acoperiș. În jur de 440 de angajați lucrează în prezent pentru ODU Romania Manufacturing. În ultimii zece ani, locația a crescut și a devenit un centru de excelență de succes pentru asamblare de cabluri și conectori.

ODU deservește piața Americii de Nord din locul de producție din Tijuana, Mexic. Distribuția este efectuată din centrul de logistică ODU din San Diego, California (SUA).

Subsidiarele companiei, ODU Shanghai Connectors Manufacturing Co. Ltd. și ODU Shanghai International Trading Co. Ltd., deservesc piața asiatică. „Prin subsidiarele noastre din Shanghai, am reușit să ne facem un nume și în Asia,” explică Woelfl, care preconizează o creștere continuă în toate regiunile. ODU planifică de asemenea o extindere a locurilor de producție în Asia în viitorul apropiat.

Astăzi, conectorii ODU se dovedesc piese componente indispensabile pentru comunicațiile digitale. Sectorul de vehicule autonome este caracterizat de comunicații și rețele, precum și de o nevoie pentru un număr tot mai mare de senzori și actuatoare. Cerințele tehnice referitoare la ratele de date, proprietățile de frecvență înaltă, precum și caracteristici cu compatibilitate electromagnetică (CEM) continuă să crească. Fără tehnologia de conectare, pe bază de conectori și cabluri de calitate înaltă, digitalizarea și industria 4.0 pur și simplu nu ar fi posibile. ODU este lider în acest domeniu în ceea ce privește produsele și trece printr-o creștere constantă a cererii.

În anul 2017, compania a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare. Primarul din Mühldorf, Marianne Zollner, a venit cu un cadou foarte special: vești despre construcție și finalizarea protecției la inundații de-a lungul râului Inn. Înseamnă că planurile pentru 2018 sunt bătute în cuie în cel mai real sens posibil.